четвъртък, 15 декември 2011 г.

Жената в историята на човечеството


Дълги години жената е смятана и употребявана като роб. Чак последните години нещата се подобриха и на хартия половете сме уж равни, и то само в западните страни. Какво обаче щеше да се случи, питам се аз, ако в миналото не управляваха мъже, а жени? Би било много интересно да си представим такъв свят. Днешната деградация на човечеството дали щеше да е толкова силна? Със сигурност нямаше да има толкова воини, разрушения и смърт. Не мога да си я представя жената толкова кръвожадна. На бойното поле тя превързва рани в червения кръст, а не гони други същества, за да ги убива с пушката си. Случаите в които жената е тръгвала да убива са невероятно малко и това не е защото някой я е спирал, ами защото в природата й е да дава живот, не да отнема. Сякаш в нея божествеността е по-развита, докато в мъжа това е животинското и няма никакъв повод за гордост в това(разбра ли, животно?). Още един факт: най-жестоките серийни убийци за всички времена са мъже.

   Какъв беше обаче земният опит? Мъжете, като малки момченца си играеха на войничета, битки и разпределение на земи и съкровища, изолирайки жените отстрани през това време, отреждайки им ролята на царе на домакинството. Дадоха им някакво равенство чак когато жените мутираха и се приближиха до тях, когато жените станаха мъже. Трябваше нежният пол да загрубее, да загуби доста от женствеността и красотата си - вътрешна и външна. Сами може да се убедите в тезата ми, вижте какви са жените в днешния български парламент, жените с власт в България! Цецка Цачева, Мая Манолова, Корнелия Нинова, все жени мъжкарани!

Остава въпросът дали жените сами не са се съгласили да бъдат в това положение през вековете, харесвайки им да си стоят кротко отстрани, оставяйки мъжленцата им да се наиграят на велики войни и герои. Дали даряването на живот на нежния пол не му е било достатъчно велико занимание, за да се занимава и със "спасяването на света"?



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля бъдете мили и с добър тон на общуване. Благодаря!