събота, 28 януари 2012 г.

Огледалце, огледалце, коя е най-красива на света?



Като стратег съм възпитаван да търся слабото място във врага. Жената не ми е враг, но въпреки това виждам слабото й място, тъй като други се възползват от него. Става въпрос за нейната чувствителност на тема външен вид. Красива ли съм или не съм? Или версията от приказките "Огледалце, огледалце...".  И врага винаги ви казва едно и също - красива си, ако ползваш моите продукти, иначе си грозна. Истината обаче е далеч по-различна, а тя е ВСИЧКИ СТЕ КРАСИВИ ДО ЕДНА! Красотата не е една за всеки, ние всички я намираме по-различен начин. Който ти дава шаблон за красота, просто желае да те манипулира. Безумно е, както за жените, така и за мъжете да се опитват да приличат на някой друг.
Та вие сте си вие и точно в това се изразява земното богатство - всички сме различни! Скоро дори доказаха учени, че в козметични продукти се намира едно вещество, което сбръчква кожата! Защо ли? За да ви кара да си купувате още и още, тъй като имате все по-голяма нужда от него!
      За мен винаги ще бъде идеал жената, която усмивката, лъчезарността са грима й, а от ония мазила за "самоусъвършенстване" няма и капчица по нея. И има нещо много важно, което безумно как се пропуска. Тялото е просто една красива обвивка на нещо много по-красиво и велико - душата. Когато самоопределяш себе си твърде много с тялото, ти си податлив именно на такива капани и манипулации.

2 коментара:

  1. Рецепта за красота


    За атрактивни устни:
    изричай мили думи...

    За красиви очи:
    търси доброто у хората...

    За стройна фигура:
    споделяй храната си с гладните...

    За красива коса:
    нека децата ти прокарват пръсти по нея поне веднъж дневно...

    За добра походка:
    върви с убеждението, че никога не вървиш сам...


    Хората много повече от предметите
    трябва да се подмладяват и обновяват...
    Помни, че когато и да се нуждаеш от помагащи ръце:
    ще ги намериш на тялото си. Когато остарееш, ще откриеш, че имаш две ръце – едната ти е, за да помагаш на себе си, а другата - за да помагаш на хората...

    Красотата на жената не е в дрехите, които носи, фигурата, за която се грижи, нито в начина, по който сресва косата си.
    красотата на жената се вижда в очите й, защото те са вратата към нейното сърце, където обитава любовта...

    Красотата на жената не е маниер на лицето й:
    истинската красота на жената се отразява в душата й. Тя е грижата, която тя отдава с любов и състраданието, което тя показва...

    И най-важното:
    красотата на жената расте с годините й!

    текст: pozitivnoto

    ОтговорИзтриване
  2. Стремежът към красота е заложен в жената. При различните жени, разбира се, този стремеж има и своите различни проявления. Те могат да варират между желанието за пълно съвършенство и простата суета. И както една жена държи на красотата си заради самата себе си, така тя го прави и заради мъжете. Някои дами поддържат хубостта си с единствената цел да бъдат харесвани и да получат желаното внимание, а други мечтаят да постигнат своя идеал, за да се чувстват достойни за Специалния човек в живота им. И е наистина жалко, че съвременният търговски свят се възползва от тези дълбоки чувства в женското сърце.

    ОтговорИзтриване

Моля бъдете мили и с добър тон на общуване. Благодаря!